Blog...

Hogyan vedd észre, hogy megszállt egy szellem? I. rész

Hogyan hozhat sikeres életet, boldogságot és egészséget számodra napi 30 perc csendes elvonulás? - Meditáció - Céltudatos élet
Megszállt egy szellem?! /Fotó:Unsplash

Évekkel ezelőtt egyik pszichiáter tanáromnál voltam gyakorlaton, mikor a doktornő kollégái egy hölgyet küldtek hozzá, hogy már minden kivizsgálást elvégeztek a kliensen, de nem jutottak sehova. Tanárom átnézte a nagy köteg orvosi jelentést és azt mondta: „Asszonyom, az ön betegségét a nyugati orvoslás nem tudja értelmezni, csak a keleti.” Kiderült, hogy halott férjét nem tudta elengedni és a szellem szabadulni akart már tőle.

 

A másik véglet, mikor a szellem nem akarja felfogni, hogy meghalt. Ekkor keres egy, a céljának, vagy vágyának megfelelő személyt és megszállja a testét. Ez már korántsem egyszerű eset. Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy egy idegen bemegy az ön nappalijába és nem akarja elhagyni az ön otthonát, bármit is csinál.

Hogyan lehet észrevenni, hogy szellem általi megszállottság esetéről van szó?

A leggyakoribb általános szellemi megszállottság jelek:

1, Állandóan alacsony energiaszint. Reggel észlelheti ezt a tünetet leginkább. Vizsgálja meg, jogosan fáradt? Előző nap mennyire volt fárasztó az a tevékenység, amit végzett, rosszul aludt, rossz a keringése, allergiás, vagy krízishelyzetet élt ál, vagy csak stresszes, stb. Több oka is lehet a fáradtságnak, használja a józan eszét! Ha nincs logikus magyarázata a fáradtságra, tekintse ezt a szellemi megszállottság lehetőségét jelző egyik tünetnek.

2, A legjellemzőbb tünet, a személyiségváltozás, vagy gyakori hangulatváltozások. Ha olyan szavakat kezd el használni, vagy olyan dolgokat csinál, ami önre nem jellemző, mintha kicserélték volna. Ha úgy érzi, hogy „ez nem én vagyok”! Például, egyik pillanatról a másikra elkezd sokat inni, vagy olyan dolgok után kezd érdeklődni, ami korábban egyáltalán nem érdekelte. Közelmúltban, ha közeli rokona meghalt, az ő jellemvonásai, szóhasználata megjelent-e önnél? Kórházi kezelése után történt ez a változás?

3, Sokan szoktak magukban beszélni, szóban, vagy gondolatban, de ha ez olyan, mintha egy gyerekkel beszélnének, vagy aki teljesen máshogy beszél, mint ahogy ön szokott, akkor ott megszálló szellemről lehet szó. Többféle módon szólhatnak önhöz: oltalmazón, kritikusan, vagy követelőzőn. A viszonyuk a megszállóval többféle lehet. Megfigyelhető ki fél; ki akarja; ki a mérges; vagy ki a főnök a kommunikációban?!

4, Szerfogyasztás (drog, alkohol, nikotin, túl sok nyugtató, stb.) vonzza a szenvedély-függőségben meghalt szellemeket, akik így tudják kiélni vágyukat. Pszichiátriákon könnyen össze lehet szedni egy-egy éhes szellemet, entitást.  Sajnos sok esetben ezek a belső hangok gátolják, például a dohányzásról, szerről való leszokást.

5, Hirtelen, lobbanékony vágyat szokott e érezni? Valamivel kapcsolatban extrém módon „elszáll az agya”?  Meggondolás nélkül cselekedni? A megszálló szellem hatására egy alapvetően megfontoltan vásároló ember, hihetetlen dolgokat vásárol. Mások kényeztetik magukat, miközben a számlákat ön állja.         

6, Ha több ember lakik az ön testében, előfordulhatnak gondolat kiesései, elfelejthet dolgokat, vagy akár az öntudatát is elveszítheti bizonyos ideig. Ha hosszabb időszakok esnek ki és arról is megfeledkezik, amit éppen csinál, azt is egy megszálló szellem javára írhatja. Persze van olyan, hogy megfeledkezik az ember egy-két dologról, ha nagyon sok dolgon kattog az agya, de ha ez a tünet több másikkal együtt áll, az már több mint gyanús.

7, A csökkent koncentrációs képesség közel áll az emlékezetkieséshez. Ha nehezen tud koncentrálni arra, amit csinál, vagy úgy érzi, mintha tudata elhomályosulna, ezek is utalhatnak megszálló szellemre.

8, Hirtelen olyan dolgokon kezd szorongani, vagy aggódni, amin korábban soha, ez is egy szellem érzelemvilága lehet, amit önben él meg. Vagy hirtelen mély depresszióba esik, vagy negatív gondolatokkal lesz tele a feje egyik pillanatról a másikra.

9, Azok a szellemek, akiket kórházból szed össze, okozhatnak hirtelen, minden nyilvánvaló ok nélküli, testi tüneteket, fájdalmakat. A különösen nehezen gyógyuló tünetek is gyanúsak lehetnek. De mielőtt elhamarkodott döntésre jut, kérem gondolja át, józan ésszel, ez lehet e a kiváltó ok.

10, A blog olvasása közben előjött érzések is segíthetnek eldönteni, hogy egyedül van e a testében. Egyes részek olvasásakor nehezen, vagy egyáltalán nem tudta elolvasni a szöveget, mert szorongott, vagy egyéb érzelmeket élt át, akkor a megszálló szellemek szólalhattak meg önben.

Mit lehet tenni, ha ezeket a tüneteket felismeri magán? Folytatás…

Ajánlott irodalom: Dr. Edith Fiare: Nyugtalan holtak